Laat je verbazen door de bruisende omgeving

Beleef het ultieme vakantiegevoel van De Schatberg

outlineslogo.png

Vind makkelijk en snel jouw volgende vakantie

Boeken tot
1 oktober 2024
Boeken vanaf
1 oktober 2024
De Schatberg
De Schatberg
Toon Kortooms3.JPG

Toon Kortooms Park

Een veelzijdig park midden in De Peel

Ben je geïnteresseerd in bekende schrijvers? Of houd je van natuur? Breng dan zeker een bezoekje aan Toon Kortooms Park. Het park is vernoemd naar de bekende schrijver die hier aan het begin van de 20e eeuw jarenlang met zijn familie woonde. Naast een museum over zijn werk, vind je in dit park een turfveld, blotevoetenpad, kunsttuin en een restaurant. Je hebt hier de mogelijkheid om een hele dag te vertoeven in natuurgebied De Peel, op slechts 15 minuten afstand van De Schatberg.

Een Brabantse belevenis

Bij het Toon Kortooms Park bevindt zich een museum over het leven van deze bekende schrijver. In dit knusse, maar overzichtelijke museum, zie je waar Toon Kortooms zijn inspiratie vandaan haalde voor zijn bekende boeken. Je vindt hier diverse manuscripten, onder andere van zijn bestseller Beekman & Beekman, schrijfgerei en andere curiosa. Daarnaast kun je een kijkje nemen in de werkkamer van de schrijver.

Naast het museum vind je het Blotevoetenpad, waar je diverse natuurlijke ondergronden tegenkomt die je voeten prikkelen en masseren. Je komt hier allerlei belevenissen tegen, zoals een touwbrug, moddersloot en een uitkijktoren. Ook heb je bij het Toon Kortooms Park de mogelijkheid om een demonstratie te zien van turfsteken, op het daarvoor speciaal aangelegde turfveldje. De demonstratie laat zien hoe er in het verleden turf werd gestoken met behulp van een plaggenhut en een oude turfpers.

De Veenderij

Wanneer je aan Noord-Brabant denkt, denk je vast ook aan bourgondische lekkernijen. En daar geniet je lekker van in het restaurant, gelegen op het park. Dit is een zelfbedieningsrestaurant met 65 à 70 zitplaatsen en een ruim terras. Vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht op de avonturen van de bezoekers op het Blotevoetenpad. In het restaurant wordt met dagverse streekproducten gewerkt, waarvan enkelen zelfs in het park worden verbouwd. Daarnaast zijn er diverse arrangementen te boeken, zoals een high tea. Breng ook zeker even een bezoekje aan het Peelreus Proeflokaal, waar je het lekkere bier uit de Peel kunt proeven, aan een bar die is opgebouwd uit elementen van de oude auto van Toon Kortooms.

Toegang tot Toon Kortooms Park

Je hebt gratis toegang tot het park, maar er geldt een entreeprijs voor het museum (€3,50 p.p.), het Blotevoetenpad (€5,- p.p) en het Turfsteken (prijs hangt af van het arrangement dat je kiest).

De Schatberg
De Schatberg