Laat je verbazen door de bruisende omgeving

Beleef het ultieme vakantiegevoel van De Schatberg

outlineslogo.png

Vind makkelijk en snel jouw volgende vakantie

Boeken tot
1 oktober 2024
Boeken vanaf
1 oktober 2024
De Schatberg
De Schatberg

Nationaal Park De Groote Peel

Prachtig natuurrijk park met een rijke geschiedenis

Om helemaal tot rust te komen in de natuur, raden wij je zeker een bezoek aan Nationaal Park De Groote Peel aan. Maak een heerlijke wandeling, ga mountainbiken of ontdek tijdens een rustige fietstocht het gehele gebied. Je komt zeer diverse landschappen tegen en leert alles over de rijke cultuurhistorie van dit nationale park. De Schatberg ligt op slechts een half uur rijden van Nationaal Park De Groote Peel. Wij adviseren je graag over de mooiste plekjes in het natuurgebied!

De geschiedenis van het landschap

Door verschillende veranderingen in het klimaat ontstond vele jaren geleden laagveen. Aan de randen van dit laagveen ontstond veenmos. Langzaamaan begon dit veenmos het gehele laagveen te bedekken, waardoor hoogveenvorming ontstond. Hierdoor ontstonden pakketten van veenmos tot wel zes meter dik! Dit dikke hoogveen is zeer uniek in Nederland, en om dit te blijven handhaven is het belangrijk om een stabiel waterpeil te behouden in het natuurgebied. Het veenmos groeide niet alleen over het laagveen heen, maar groeide ook het bos in. Hierdoor werd het bos steeds natter en stierf het uiteindelijk uit. Uiteindelijk ontwikkelde zich op deze manier op de grens van Noord-Brabant en Limburg een hoogveengebied van 30.000 hectare: Nationaal Park De Groote Peel.

Bezoek NP De Groote Peel

Door de bijzondere geschiedenis van dit gebied is Nationaal Park De Groote Peel een geweldig natuurgebied geworden, waar altijd iets nieuws te ontdekken valt. Er is ontzettend veel te doen in het natuurgebied. U kunt ervoor kiezen om hier op eigen initiatief een wandel- of fietstocht te maken. Bij Buitencentrum De Pelen starten drie paaltjesroutes van verschillende afstanden. De knuppelbruggen over het water en moeras en de verende veenbodem op sommige paden, bieden een onvergetelijke beleving tijdens deze routes. Daarnaast worden er verschillende excursies georganiseerd voor grotere groepen mensen. Ook kinderen kunnen tijdens een van de speciale kinderactiviteiten Nationaal Park De Groote Peel helemaal ontdekken en ontzettend veel leren over (de geschiedenis van) het bijzondere gebied.

Een gastvrij onthaal

Het ontdekken van het nationaal park kan vanuit het bezoekerscentrum van De Groote Peel. Voor of na afloop van een wandeling of fietstocht kun je heerlijk struinen door de winkel van dit centrum. Hier verkrijg je mooie souvenirs, interessante natuurboeken of smakelijke streekproducten. Daarnaast is er een horecafaciliteit, waar je geniet van een hapje en drankje. Ook is er een speeltuin en een picknickweide om met je hele gezin te vertoeven!

Wil je dit mooie natuurgebied graag bezoeken, maar weet je niet waar te beginnen? Kom dan tijdens je verblijf eens naar de receptie, waar onze medewerkers je graag adviseren over een eventueel start- en eindpunt van jouw route en vertellen ze je plekjes die je niet zeker mag missen in Nationaal Park De Groote Peel.

De Schatberg
De Schatberg
Binnenbad Buitenbad De Plaza Entertainment balie Disco FEC Bowling FEC Lasergame FEC Sevenum FEC Sevenum Lasergame ABC Restaurant Sevenum Fietsverhuur Lounge Terras Receptie Serre Restaurant Snackpunt Speelbos Supermarkt Theaterplein Viskraam - elke dinsdag en donderdag Aanpassen en annuleringsvoorwaarden