Laat je verbazen door de bruisende omgeving

Beleef het ultieme vakantiegevoel van De Schatberg

outlineslogo.png

Vind makkelijk en snel jouw volgende vakantie

Boeken tot
1 oktober 2024
Boeken vanaf
1 oktober 2024
De Schatberg
De Schatberg
Neanderthaler tot stedeling - skelet-min.jpg
bird

Limburgs Museum Venlo

Een bijzonder uitje voor het hele gezin

Wanneer je geïnteresseerd bent in cultuur en geschiedenis en je graag meer wilt weten over het verleden van Limburg, ben je bij het Limburgs Museum in Venlo zeker aan het goede adres. Dit museum is sterk gericht op gezinnen en heeft zeer wisselende exposities die verhalen van Limburgers vertellen en verbeelden. Dit nodigt vooral uit tot interactie. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd waar je met het hele gezin aan deelneemt. Het museum ligt midden in het centrum van Venlo; binnen 20 minuten sta je er voor de deur.

De historische locatie

Het museum ligt midden in het centrum van Venlo, tegenover het treinstation. Vanaf 1870 werd dit terrein dan ook gebruikt als rangeerterrein voor particuliere spoorwegmaatschappijen. Vóór 1870 lagen er eeuwenlang de stadsmuren en vestingswerken van de stad Venlo. In 1933 werd op dit terrein een Esso tankstation gebouwd. Het tankstation bestaat nog steeds en is het oudst in Nederland bewaard gebleven tankstation! Deze historische plek dient dan ook als inspiratie voor de bouw van het museum.

De exposities

Het hele museum is gericht op gezinnen. Het doel hiervan is om vooral kinderen op een speelse en interactieve manier kennis te laten maken met de historie en cultuur van Limburg. Door middel van wisselende verhalen worden kinderen meegenomen in de geschiedenis. Bij de tentoonstelling “Binnen Stadsmuren” bewonder je de mooie gebruiksvoorwerpen en huisraad uit de Middeleeuwen, die gevonden zijn in Venlo. Ook is er een speciale zaal die focust op de laatste twee eeuwen van de provincie Limburg, een zeer belangrijke periode waarin de provincie écht werd gevormd. Daarnaast kun je met professor B.C. Oud terugvliegen in de tijd, om te zien hoe mensen leefden in Limburg in de prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen.

Bezoek het Limburgs Museum

Wil jij je kinderen iets bijbrengen over de geschiedenis van de provincie Limburg? Of zijn je kinderen helemaal gek van geschiedenis, de Middeleeuwen en alles wat hiermee te maken heeft? Dan is het Limburgs Museum een perfect uitje voor jouw gezin. Kinderen t/m 17 jaar mogen voor €8,- naar binnen en volwassenen voor €13,50. Het bestellen van entreebewijzen kan eenvoudig online. Kom je hier niet helemaal uit? Dan bestellen wij de entreetickets graag voor jou bij onze receptie.

De Schatberg
De Schatberg