KasteeltuinenArcen_Bergpaviljoen_1.jpg

Laat je verbazen door de bruisende omgeving

Beleef het ultieme vakantiegevoel van De Schatberg

outlineslogo.png

Vind makkelijk en snel jouw volgende vakantie

De Schatberg
De Schatberg
Kasteeltuinen Arcen-JAN_9010-LOW-RES-S-RGB-min.jpg

Kasteeltuinen Arcen

Ga terug in de tijd

Houd je van historische plaatsen, maar ook van een omgeving met veel natuur? Breng dan tijdens je vakantie bij De Schatberg zeker een bezoek aan de Kasteeltuinen in Arcen. Dit is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa, gelegen rondom een historische buitenplaats met een 17e-eeuws kasteel. Vanaf De Schatberg sta je binnen 20 minuten in dit prachtige park.

bird

De rustgevende tuinen

Bij de Kasteeltuinen in Arcen vind je ontzettend veel verschillende tuinen. In al deze tuinen ervaar je de schoonheid van de veranderende seizoenen optimaal. De indeling van de tuinen voelt zeer natuurlijk aan, doordat ze zijn ontworpen door landschapsarchitect Niek Roozen. Elke tuin biedt een nieuwe en groene ervaring en varieert in grootte en stijl. Neem bijvoorbeeld de Rododendrontuin, waar je wordt overweldigd door de prachtige collectie Rododendrons.  

Het echte paradepaardje van het park is toch wel het Rosarium, met 10 gethematiseerde rozenkamers waar je jezelf helemaal in verliest. In het Bamboebos en de Oosterse Watertuin heb je echt het gevoel even in Azië te zijn! Het is mogelijk om zelf een van de wandelroutes door het park te volgen of om een rondleiding te volgen met een gids, die u alles vertelt over de flora en fauna in het park.

KasteeltuinenArcen_Voorjaar_Hetkasteel_2019_PetraLenssen_226.jpg

Het karakteristieke kasteel

Meteen bij binnenkomst in het park duikt aan de linkerkant het prachtige kasteel op. Dit kasteel is in de 17e eeuw gebouwd en werd op de restanten van twee vorige kastelen neergezet. Het kasteel is volledig in de stijl van barok, dat zich kenmerkt door de overdadige vormen, uitdrukkingen van kracht en het streven naar grootsheid. Op de Beletage wordt de leefwijze van de vroegere bewoners getoond. In welke bedden sliepen ze? Wat deden ze de hele dag? Dat ontdek je in dit kasteel. Op de van Gelre-etage kun je als bezoeker regelmatig wisselende exposities en tentoonstellingen bezichtigen. Tijdens je bezoek aan de Kasteeltuinen in Arcen kun je zelf het hele kasteel van binnen ontdekken of een rondleiding volgen. De vrijwilligers van de Kasteeltuinen vertellen je alles over de geschiedenis van het kasteel en zijn omgeving.

Bezoek Kasteeltuinen Arcen

Het is zeer eenvoudig om de Kasteeltuinen in Arcen te bezoeken. Het park is in de winter gesloten, maar tijdens de rest van het jaar kun je eenvoudig online tickets bestellen: €16,50 voor een hele dag! De Kasteeltuinen in Arcen zijn een echte aanrader voor het hele gezin, door de prachtige tuinen en de spannende verhalen die in het kasteel worden verteld.

 

De Schatberg
De Schatberg