Kamperen, dineren en recreëren in Limburg!

tips voor een dagje uit

Omdat er in de omgeving veel verschillende attracties voor een gezellig dagje uit te vinden zijn hebben wij alvast een selectie voor u gemaakt van de meest populaire dagjes uit in onze omgeving.

TOVERLAND (ca. 3 km)

Attractiepark Toverland is gelegen op nog geen 5 minuten van De Schatberg en kent meer dan 30 binnen- en buitenattracties.Ga samen op een spetterend avontuur in de wildwaterbaan Djengu River of stap in de verdraaid magische achtbaan Dwervelwind.Klauter door de metershoge touwbruggen of ontdek je eigen magische krachten in het Toverhuis.Het hoogtepunt van een dagje Toverland is natuurlijk Troy, de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux.
Toegangskaarten zijn met korting te koop bij de receptie.

IJSSALON LO SOLÉ (ca. 6 km)
Het adres voor ambachtelijk bereid ijs, een kopje koffie met iets lekkers of een gevarieerde lunch of maaltijd. Lo Solé gebruikt de beste ingrediënten en veel producten uit de streek. Wekelijks komen ze bij verschillende lokale tuinders en telers voor de inkoop. Het meeste vruchtenijs bevat dan ook tenminste 30% vers fruit en dit proef je terug!

DOK 6 (ca. 7 km)
Dok 6 is een thuishaven van amusement voor oud en jong. Even een filmpje pakken of een theatervoorstelling bijwonen, het kan allemaal! Ook na de film of het theater nog even gezellig kletsen onder het genot van een hapje en drankje behoort tot de mogelijkheden in het Dok 6 Café Momus. Het actuele bioscoopprogramma is te vinden op het informatiebord in het centrumgebouw.

HOEVE DE MIDDELT (ca. 14 km)
Activiteitenboerderij voor jong en oud, met een prachtige ligging langs de Maas. Gezellige uitjes met Boerengolf, tandem- en solextochten, boerenspellen, GPS-tochten en de nieuwste activiteit Bubblevoetbal. Op het  boerderijterras serveert de boerin overheerlijke ijscoupes van boerenijs en Limburgse vlaai.

KLEIN ZWITSERLAND (ca. 20 km)
Klein Zwitserland is een uitgestrekt Avonturenpark met ontdekkingsbos voor heel veel zorgeloos speelplezier. Een grote speeltuin en tal van extra’s, zoals een waterspeelplaats, zintuigenpad en een golfbaan maken van Klein Zwitserland een gezellig dagje uit. Het kan niet missen: in Klein Zwitserland beleven kinderen en ouders een actieve, speelse en avontuurlijke dag, midden in het groen!!
Toegangskaarten met gereduceerd tarief zijn te koop bij de receptie.

THERMAALBAD ARCEN (ca. 25 km)
Voor een heerlijk dagje vol ontspanning bent u bij Thermaalbad Arcen aan het goede adres. Kom tot rust in een grote variatie van thermaalbaden, kneippbaden en sauna’s. Wanneer u op zoek bent naar nog meer comfort, bied Thermaalbad Arcen ook nog een grote variatie aan behandelingen zoals massages, lichaams- en gezichtsverzorging. Wilt u graag een mooi gebruind tintje op uw huid, dan kunt u gebruik maken van een van de zonnestudio’s. Tussendoor bent u natuurlijk ook altijd van harte uitgenodigd om een hapje en drankje te doen in de brasserie.

HERTOG JAN (ca. 25 km)
Bezoek de Hertog Jan brouwerij in Arcen. Hier heeft u mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding die u kennis laat maken met de manier waarop bier gebrouwen wordt. Tevens krijgt u de kans om de hop de ruiken, de mout en natuurlijk het bier te proeven. Na de rondleiding is het natuurlijk tijd om ook echt een paar biertjes te nuttigen. In het café en op het terras kunt u gezellig met z'n allen zitten en genieten van de Hertog Jan speciaal biertjes.

WINKELEN (ca. 40 km)
Lekker een dagje shoppen, dat kan in het Roermond Outlet Shopping Center! Vele outlet winkels zijn hier tezamen gekomen vol leuke tips en trends. Tevens biedt het centrum van Venlo een grote variatie aan winkels, café's en restaurants waar u zich met gemak een dagje kunt vermaken.

LIMBURGS UITJE (vanaf 1 km)
Limburgs Uitje biedt u de leukste groepsactiviteiten aan in Noord-Limburg. Kies voor één van onze bijzondere uitjes of geniet van een compleet verzorgde dag samen met vrienden, familie of collega's. Deze dag afsluiten met een heerlijke barbecue of een gezellige feestavond? Limburgs Uitje regelt het allemaal!

 

Diverse Musea:
LIMBURGS MUSEUM VENLO (ca. 16 km)
Breng een bezoekje aan het Limburgs Museum te Venlo en treed in een tijdscapsule die u terugvoert naar bijvoorbeeld een prehistorische vuursteenmijn, een kelder van een middeleeuws huis of een Romeins dorpsplein. Met de ensceneringen, bedrieglijk echte poppen, licht- en geluidseffecten, reconstructies en natuurlijk de originele museum voorwerpen waant u zich voor een moment terug in de
tijd. Kortom, een dagje vol educatie en amusement

KANTFABRIEK HORST (ca. 13 km)
Als u binnenkomt in het museum, wandelt u letterlijk de geschiedenis in. U waant zich in de textielindustrie van de vorige eeuw. Ratelende machines in een monumentale fabriek die de sfeer van de jaren dertig ademt. Tegelijkertijd is daar de verrassend moderne museumpresentatie over textiel en de textielindustrie in Horst en omgeving. Alle ruimte is er ook voor prikkelende tentoonstellingen en inspirerende activiteiten voor jong en oud zoals workshops, cursussen en lezingen.

PEELMUSEUM AMERICA (ca. 7 km)
In dit museum vind u veel informatie over de Peel, turfwinning en de ontginningen.
Het hoofdgebouw “de Kamphut” is een monument op zich.
Hier is behalve de ontvangst en de catering, ook een deel van de expositie ingericht. In het documentatiecentrum treft u maquettes, historische foto’s en kaarten.  Ook is er een filmhoek ingericht waarin u meegenomen wordt naar het peelleven van destijds.